Bebekler Ne Zaman Yürür?

Bebekler Ne Zaman Yürür?

Bebekler Ne Zaman Yürür?

İlk günden itibaren bebekler gelişimleri ve büyümeleri devam etmektedir. Sağlıklı gelişimleri sayesinde ilerleyen süreçte emekleme ve ayakta durma eylemleri başlamaktadır. Daha sonra ise yürümeye başlar yavaş yavaş.

 

 Zamanla duyu ya da motor becerileri gelişim gösteren bebekler, genellikle kol ve bacak kaslarının gelişip güçlenmesi ile hareketlenme dönemi başlamıştır. Bütün bebeklerde olmasa da çoğunda emekleme süreci gözlemlenir. Zaman içerisinde bacak kaslarının iyice gelişmesiyle ayakta durmaya başlarlar.

 

 Yeni yeni ayakta durmaya başlayan bebekler, zamanla adımlar atmaktadır. Bebekler genellikle on ikinci aydan itibaren yürümeye başlamaktadır. Bebekler 18. aydan itibaren de düşmeden oldukça rahat yürütmektedir.

 

 Bebeklerin İlk Yürüme Evreleri Hangi Aylarda Başlar?

 

 - Bebekler yaklaşık 6 aylık olduklarında desteksiz olarak oturabilmeye başlamaktadır.

 

 - 6 ila 12 aylık dönemlerde bebekler emekler.

 

 - 9 ila 12. aylara geldiklerinde ise ayağa kalkarak gayret gösteren bebekler, bu dönemde ayakta durmaktadır. Tabii ki bu aylarda çevredeki eşyalara olan ilgileri oldukça artmaktadır.

 

 Bebekler En Erken Ne Zaman Yürür?

 

 Her bebeğin gelişimi farklı olduğu gibi yürüme zamanları da oldukça farklılık göstermektedir. Ayrıca ayakta durma gibi yürüme zamanları bazen erken dönemde gerçekleşmektedir. Genel olarak 12 ila 18. aylar arasında yürümeye başlamaktadır. Bebeğin gelişimi sürecine göre 12. aydan önce de yürüyebilen bebeklerde bulunmaktadır. Bu aylarda bebek ayakkabıları kullanmak oldukça mümkün olmaktadır.

 

 İlk Adımlar İle Ev İçi Ayakkabı Kullanılmalı mıdır?

 

 Bebeklerde zamanla yürümeyi basamak çıkma, kendi başına hareket etme gibi hareketler sergilemektedir. Daha sonra zıplama, tırmanma gibi bazı davranışlar yapmaktadır. İlk adımlarını yavaştan atmaya başlayan bebekler oldukça heyecanlı olmaktadır.

 

 Ayrıca ev içinde ve dışında kullana bilecekleri bebek ilk adım ayakkabısı mutlaka alınmalıdır. Son derece kaliteli ve konforlu ayakkabıların tek adresi nubebe.com.tr/ online adresinde bulunmaktadır.

 

 Emeklemeye Başlayan Bebekler Ne Zaman Yürür?

 

 Her bebeğin gelişimi süreci farklı olduğu için emekleme ve yürüme süreçleri farklılık gösterebilir. Bazı bebeklerde gelişimlerine göre bu süre daha erken bitmektedir. Mesela 11. aydan itibaren yürümeleri daha erken bir ayda başlar.

 

 Emeklemeyen birçok bebek 11-12. aylardan itibaren yürümeye başlamaktadır. Emekleme refleksi bebeklerde doğal olarak gelişen bir süreç olarak bilinmektedir. Bazı bebekler hiç emeklemeden direk olarak ayakları üzerinde durmaya ve yürümeye başlamaktadır.

 

 Yürümeye Başlayan Bebeklerde Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

 Yürüme dönemi bebeklerde oldukça dikkat isteyen bir süreçtir. Bu dönemde ailelerin bebeklerine iki kat daha çok dikkat gösterilmelidir. Çevrelerindeki birçok şeye ilgi ve merak duymaya başlayan bebekler, düşme, canını acıtma gibi riskler ile karşılaşmaktadır.

- Bebeğiniz ile motor becerilerini geliştirecek oyunlar oynayarak, güç ve destek almalarını sağlamak mümkündür.

 

 - Bebeğinizi hareket etmeye oldukça fazla yönlendirin. Çeşitli komutlar vererek oyuncaklara almaya, uzanmaya yönelterek yürümeye teşvik sağlarsınız. Ayrıca kollarınızı açarak karşısında size doğru gelmesini teşvik sağlarsınız.

 

 - Yürüme dönemindeki bebekler oldukça hareketli olmaktadır. Bu nedenle etrafındaki tüm tehlikeli eşyalar kaldırılmalıdır. Aksi takdirde takılıp çarpma ve yaralanmalar meydana gelmektedir.

 

 - Bebeklerin yürümeye başladığı dönemlerde onlara oldukça fazla ilgi göstererek daha çok yürümeleri ne teşvik sağlanmaktadır.

 

 Bebekler Kaçıncı Aydan İtibaren Ayakkabı Giymelidir?

 

 Artık günümüzde yenidoğan bebekler için bile giyebilecekleri ilk adım ayakkabı çeşitleri bulunmaktadır. Yalnızca yürümeye başladıkları zaman bebek ayakkabıları tercih edilmez. Henüz yürümeye başlamayan, adım atmayan bebekler de için de üretilmiş bebek patiği ve panduf bulunur.

 

 Patik ve panduflar henüz adım atmayan bebeklerin vücut sıcaklığını korunması ve dış etkenlerden koruması için oldukça önemlidir. Ayrıca tarz yaratmayı seven anneler için bebek ayakkabıları aksesuar görevi görmektedir.

 

 Artık 1 yaşına gelen bebeklerin mutlaka kaliteli bir bebek ilk adım ayakkabısı giymek zorundadır. Daha sonra 2-3 yaşlarından itibaren dışarıda sürekli olarak ayaklarını koruyacak kaymaz tabanlı ayakkabılara ihtiyaç duymaktadır. Bu yaşlardaki bebeklerin ayakları ve ayak kasları gelişmiş olmasından dolayı ayakkabı seçimlerini kolayca yapılmaktadır.

 

 Özellikle kreş ayakkabısı olarak da tercih edilmektedir. Kaliteli ürünler, bebeklerin sağlıklı ayak gelişimi için oldukça büyük destekleyici yapıda tasarlanmaktadır. Diğer taraftan dikkat etmeniz gereken en önemli husus ise bebeğiniz için seçeceğiniz ayakkabıların anatomik olarak uygun olmasıdır.

 

 Uygun tasarlanmış bebek ilk adım ayakkabısı modelleri konforlu olması ile büyük rağbet görmektedir. Bebeğiniz için elbiselerinin tamamlayıcı bir aksesuar olarak tercih edebilirsiniz. Ya da sağlıklı adımlar ile desteklemek için ilk adım ayakkabısı alabilirsiniz. Son derece kaliteli, konforlu ve modern bebek ayakkabılarının tek adresi nubebe.com.tr/ olmaktadır.

 

 İlk Adım Ayakkabısı Kullanımının Faydaları Nelerdir?

Bebek ayakkabısı ilk adımları için çabalayan bebekler için son derecede faydalı olmaktadır. Bu ayakkabı çeşitleri bebeklerin dengelerini kolayca sağlamalarını destek olmaktadır. İlk kez ayakta durmaya ve adım atmaya çalışan bebekler, dengelerini kurmakta oldukça zorlanırlar. Bazen bebekler ayakkabılar sayesinde oldukça güzel dengelerini sağlamaktadır.

 

 Bazen bebeğinizin sadece yürümesine sağlamak için değil, onu hava şartlarından korumak için de giydirebilirsiniz. Oldukça tarz çeşitleri ve kaliteli bebek ayakkabısı modellerinin güvenilir adresi olan nubebe.com.tr/ sizleri beklemektedir.

Etiketler: Bebek İlk Adım
Mart 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR