Bebeklerde Yürüme Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde Yürüme Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde Yürüme Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerin, gözlerini dünyaya açtığı ilk günden itibaren ebeveynleri heyecanlı, kimi zaman yorucu ama bir o kadar sevinç dolu günler beklemektedir. Miniklerin her anını dikkatle izleyen anne babalar adına heyecanın doruklara çıktığı dönemlerden birisi de miniklerin ilk adımları olmaktadır.

 

 Küçücük ayakları ile hayatı keşfetmeye çalışan bebeklerinin ilk adımlarını güvenli bir şekilde atmasını isteyen anne ve babalar nubebe ilk adım ayakkabılarından destek almaktadır.

 

 Bebeklerde Yürüme Belirtileri

 

 Her bebeğin gelişim süreci farklı olsa da bebekler genel olarak 6. aydan itibaren emeklemeye ve 1 yaşını doldurduktan sonra yürümeye başlar. Bebeklerin yürümeye giden bazı aşamaları vardır. Yürüme belirtileri olarak da tanımlanabilen bu aşamalar ise şu şekilde sıralanabilir;

 

 Oturmak: Bebekler, dengesini kurmayı başardığını ilk yardımsız oturabildiği zaman gösterir. Bu dönemde kasların gelişmeye başlaması ile birlikte bebeğiniz ile teşvik edici oyunlar oynayabilirsiniz.

 

 Emeklemek: Bebekler bacak ve kol kaslarının geliştiği dönemde emekleme çabaları gösterir. Vücut kaslarının geliştiği emekleme döneminde evin içinde yapacağınız gezilerle onu destekleyebilirsiniz.

 

 Kalkma çabaları: Emeklemenin ardından yavaş yavaş yukarı doğru kalkma çabaları başlar. Bebeğin nesnelere uzanma arzusu, kendini gösterme çabasıyla birlikte en dikkat edilmesi gereken dönemdir.

 

 Destekli yürümek: Bebeğiniz artık yürümeye geçiş dönemine girmiştir. Ellerinden tutarak onunla bol bol yürüme egzersizleri yaparak cesaretlendirebilirsiniz.

 

 Yardımsız ayağa kalkma: Yürümeden önceki son aşama ise kendi başına ayağa kalkma durumudur. Bebeğiniz bu aşamada desteksiz ayağa kalkıp durabilir. Bu aşamadan sonra artık bebek ayakkabısı almanın vakti gelmiş demektir. Onun için en ideal ilk adım ayakkabılarına nubebe.com.tr den ulaşabilirsiniz.

 

 Bebeklerin Yürümesine Yardımcı Destek Olacak Yollar Nelerdir?

 

 Bebeklerin sırt kaslarını geliştirmesi adına baş ve boyun hareketlerini yapması gerekir. Onun ilgisini çekerek bu yönde egzersizler yaptırmak emeklemeye teşvik edeceği gibi kaslarını da güçlendirecektir. Bunun dışında sevdiği oyuncaklar koyarak ona ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

 

 Bir şeye ulaşma isteği bebeğin yürümeye olan tutumunu olumlu yönde etkileyecektir. Yürüme belirtileri verilen bu dönem çok hassas bir olabilmektedir. Güvenliği açısından korunaklı alan oluşturmak ve tehlikeli nesneleri kaldırarak ona özgür bir alan yaratmak önemlidir.

 

 İlk Adım Ayakkabıları Ne Zaman Alınmalı?

 

 6. Aydan itibaren hareketlenen bebekler emekleme dönemine girer. Bu dönemden sonra 10 ila 14. aylarda bebekler destekli olarak ayakta durabilmekte ve ilk adımlarını atmaya başlamaktadır. Bebeklerin desteksiz olarak adımlarını atmaya başlaması ise 12 ile 16. aylarında olmaktadır. Ancak her bebeğin fiziksel gelişimi farklı olduğu için bazı bebeklerde yürüme dönemi uzayabilmektedir.

 

 Bebekler ilk adımlarını atmaya başladığı zaman ayak kaslarının ve tabanlarının gelişimi adına sıklıkla yere basmaları gerekir. Uzmanlara göre, atılan ilk adımların çıplak ayaklarla atılması onların bastığı zemini daha iyi tanıması ve kavraması açısından oldukça önemlidir.

 

 Ancak kış döneminde evde giyilebilen kaydırmaz çoraplar veya bebek ayakkabısı ilk adımları destekleyebilir. Aynı zamanda dışarıya çıkıldığında da ilk adım ayakkabılarından yararlanılmalıdır.

 

 Geniş Tabanlı İlk Adım Ayakkabısı Kullanımının Faydaları

 

 Minik bebeklerin ayak ve parmak yapıları biz yetişkinlere nazaran çok daha farklıdır. Bebeklerin parmak kısımları bizlere göre daha geniş fakat topuklara doğru gidildikçe daralan bir ayak yapıları vardır. Bundan dolayı onlar için bebek ayakkabısı alırken bu doğrultuda modeller tercih edilmelidir. Düz ve geniş tabanlı olan ilk adım ayakkabılarını kullanmanın faydaları ise şunlardır;

 

 Ayak şeklini alan bir ayakkabı olduğundan, ayaktaki teri emer ve bebeklerin daha sağlıklı adımlar atmasına destek olur.

 

 Bebeklerin ayak kas ve ayak taban gelişimine katkı sağlar.

 

 Hareketli olan bebekleri ayak ve bilek burkulma kazalarına karşı korur.

 

 İlk adım ayakkabıları ayağı tam olarak kavrar ve bebeklerin ayağında şekil bozukluğuna neden olmaz.

 

 Sert zeminlerde yürüyen bebeklerinizin ayaklarını zararlı dış etkenlere karşı korur.

 

 Bebeklerin Yürüme Arkadaşı Nubebe İlk Adım Ayakkabıları

 

 Kaliteden ödün vermeyen Nubebe ilk adım ayakkabıları bebeğinizin ayak sağlığı üzerinde de olumlu etkilere sahiptir. Bilekten lastikli bebek ayakkabıları tek hamlede kolay bir şekilde giydirilen modellerdir.

 

 Esnek yapısı ile birlikte bebeğinizin ayak şeklini alır ve kaydırmaz tabanı ile birlikte düşme gibi kazaların da önüne geçer. Anatomik taban yapısı sayesinde bebeklerin ayak gelişimini destekler. Bebeklerin yürüme arkadaşı Nubebe İlk adım ayakkabıları kız ve erkek bebekler için geniş model yelpazesine sahip olmaktadır.

 

 Sağlıklı Adımlar Atabilen Bebekler

 

 Bebeği yürüme konusunda teşvik ederken ebeveynler doğal olarak düşmesinden de endişe etmektedir. Bebeğinizin yürüme denemelerinde zemini daha iyi kavraması adına yardımcı olan ilk adım ayakkabıları hem size hem de bebeğinize kolaylık sağlayacaktır.

 

 Bebeğinizin ilk adımlarını güvenle atması konusunda olumlu dönüşleri olan ilk adım ayakkabıları anatomik taban yapısına sahip olmaktadır. Bundan dolayı bebeklerin ayak gelişimini destekler. Özgürce hareket edebilen ve yürüme denemelerinde sağlam adımlar atabilen minikler için Nubebe ilk adım ayakkabılarını gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

 

 İlk adım ayakkabıları nefes alabilen ve terlemeye neden olmayan yapıya sahiptir. Bebeklerin yürüme korkusunu yenebilmesi adına ve daha rahat bir şekilde yürüme deneyimi olmasına yardımcı Nubebe patiklerini güvenle kullanabilirsiniz.

Etiketler: Bebek İlk Adımları
Temmuz 11, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR