Bebeklerimizin Ayağı Ne Kadar Sürede Büyür?

Bebeklerimizin Ayağı Ne Kadar Sürede Büyür?

Bebeklerimizin Ayağı Ne Kadar Sürede Büyür?

Bebekler yeni doğduklarında ayak tabanları 11 cm olarak belirlenir. 6.aydan sonra bebeklerin ayakları büyümeye başlar. Özellikle 1.5 yaşına ulaşana kadar 3 ayda 1 ayak numaralarında farklılık meydana gelir. 3 yaşına gelen bir bebeğin ayağı ise 4 ayda 1 büyür.

 

 Bebekler çok hızlı geliştikleri için ayak numaralarını takip etmek gerekebilir. bebek ayakkabısı ayak tabanının yumuşak olması önemlidir. Özellikle yeni yürümeye başlayan bebekler bu aşamada ortopedik bir ayakkabı kullanabilirler.

 

 Ayakkabının bebeğin gelişimine katkı sağlaması daha sağlam yere basabilmesine yardımcı olur. Nubebe sitesinde hafif tabanlı ortopedik özelliğe sahip spor ayakkabı beyaz modeli bebekler için uygundur. Henüz konuşamayan bebekler, kendilerine uygun olan ayakkabı türünü ifade edemezler.

 

 Bebeklerimizin Konforlu Yürümesini Sağlamak

 

 Bebeklerimizin konforlu bir ayakkabı giymesi, rahat yürümesine yardımcı olur. Bu nedenle bebeğin ayağına rahatlık ile olan bir ayakkabı tercih edilebilir. Bebeğin büyük ya da küçük bir ayakkabı giymesi sağlıklı bir denge kurabilmesine engel olabilir. Bebeğin ayağı ile zemin arasında bir uyum söz konusu olursa bebek daha hızlı yürür.

 

 Kız ve erkek bebekler için ortopedik ayakkabılar bulunuyor. Kız çocuk ışıklı keten ayakkabısı pembe simli ideal bir ayakkabı modelidir. Erkek bebek için de tek cırtlı erkek ayakkabı modeli bulunuyor. bebek ayakkabısı çok fazla modeli vardır. Ağır bebek ayakkabılarında dengenin kurulması zor olur. Hafif bebek ayakkabısı bebeğin daha pratik yürümesine destek olur.

 

 Bebek Ayakkabısının Yürümeyi Desteklemesi

 

 Bebeklerin ayakları her ay cm olarak artıyor. Bebeğin ayağı büyüdüğü için ideal bir ayakkabı modelinin seçilmesi önemli bir karardır. Ayakkabı ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Her ikisinin ortasında olan bir ayakkabı türü ideal seçenektir. Ayakkabı ele alındığı zaman 40 derecelik bir esneklik payının olması gerekiyor.

 

 Nubebe sitesinde bebeğin esnek yürümesine destek olacak ayakkabı çeşitleri vardır. Ayakkabı zeminde kaymaması gerekiyor. Zeminde kayan ayakkabı bebeğe zarar verebilir. Bu nedenle ayakkabı model ve çeşitleri hakkında ayrıntılı bir araştırma yapılmasında fayda vardır. Ayakkabının uzunluk, taban ve yükseklik kısımları doğru ayarlanırsa bebek yürürken daha güzel adımlar atabilir.

 

 Bebeğimizin Kolay Adımlar Atabilmesini Sağlamak

 

 Bebeğimiz kolay adımlarını atabilmesi için fiyonklu siyah ayakkabı giymesi gerekebilir. Özellikle nubebe sitesinde hem erkekler için hem de kızlar için ayakkabı modelleri bulunuyor. Yaz ve kış ayaklarında bebeklerin ayak tabanlarının üşümemesi gerekir.

 

 Çünkü ayak tabanları üşüyen bebekler çok hızlı hasta olabilirler. Ortopedik bebek ayakkabılarının içinde bebeğin ayaklarının sıcak kalmasını sağlayan keçeler vardır. Bebeklerin ayak parmakları çok hassas bir yapıya sahiptir. Bebek ayakkabıları ayak parmaklarına bası uygulamaması gerekiyor.

 

 Ayakkabının üst kısmı deriden yapılmış olması hızlı adımlarla ilerlemeye yardım eder. Bebekler bu dönemde yeni adım atmayı öğrendikleri için korkmamalı gerekir. Cesaretli ve istekli olmaları ayakkabıyı istedikleri gibi kullanmalarını amaçlar.

Bebek ayakkabıları bebeğin cildine zarar vermemelidir.

Bebek ayakkabılarının ayakkabı numaraları her ay değişir. Bu nedenle anne ve babaların takip etmeleri gerekir.

Bebek ilk adımlarını kaliteli ayakkabısından destek alarak atabilir

Gereğinden fazla sert olan ayakkabılar bebeğin adım atma konusunda çekimser kalmasına neden olabilir.

Bebeğin gelişimi çok hızlı ilerler. Ayakkabı numarası da gelişimine denk olmalıdır.

 

 Bebeğimiz İlk Adımlarını Nasıl Hızlandırabilirsiniz?

 

 Bebekler güvenli bir ortamda adımlarını atabilirler. Henüz dünyaya yeni uyum sağlamaya çalıştıkları için, kendilerini mutlu hissettikleri alanda ifade edebilirler. Ayakkabılar da aynı şekilde bebeklerin motivasyon kaynağıdır. Anneden sonra en çok rahat edebildikleri yer ayakkabılarıdır. Ayakkabılar bebeğin kendine ve bedenine güvenerek adımlar atabilmesini sağlar.

 

 Nubebe bebek ayakkabıları kaliteli olduğu için bebeklerin hemen yürümesini sağlar. bebek ayakkabısı topuklu olmaması gerekiyor. Topuklu ayakkabı bebeğin adım atmasını zorlaştırabilir. Yüksek topuk ayağın öne doğru bükülmesine neden olabilir. Bu da bebeğin ayağına zarar verir. Nubebe bebek ayakkabıları yumuşak ve yuvarlaktır.

 

 Ayakkabı zorlanmadan bebeğin ayağına geçer. Bebeklerin kan dolaşımı çocuklara oranla daha hızlıdır. Bu nedenle çok fazla ter atarlar. Bebek ayakkabılarının içinde terlemeyi önleyen bir bez kısmı bulunur. Fazla teri içine çeker ve ayak tabanlarında terleme oluşmaz.

 

 Yüksek boğazı olan ayakkabı tipi de bebekler için idealdir. Strong boy deri erkek çocuk botu haki kullanılabilir. Bebeğin bilek kısmını sarmalar ve şahitler. Bebek adım atarken kendine güveni oluşur ve pratik adımlar oluşur.

 

 Bebek Ayaklarının Büyümesi Nasıl Takip Edilir

 

 Bebekler devamlı süt ile beslendikleri için bedensel anlamda çok hızlı büyürler. Özellikle ayak tabanları çok fazla gelişir. 16 ayın altında olan çocuklarda 4 ayda bir 2 numaralık bir büyüme oluşur. 16 ve 25. ayda her 3 ayda 4 numara büyüme meydana geliyor. Nubebe sitesinde bebeklerin aylık gelişimlerine özel ayakkabı türleri vardır.

 

 Her bebek kendi gelişim düzeyine uygun ayakkabı türünü giyebilir. Özellikle sert zeminlerde daha sağlıklı adımlar atmış olurlar. Bebeklik döneminde ayak tabanında kalın bir yağ tabakası vardır. Yağ tabakasından dolayı ayak tabanı esnektir. Bebek ayakkabıları da esnek olunca bebek adımlarını beklenilen zamanda atmaya başlar.

Etiketler: bebek ayak sağlığı
Şubat 06, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR