Çocukların Ayakları Yılda Kaç Numara Büyür?

Çocukların Ayakları Yılda Kaç Numara Büyür?

Çocukların Ayakları Yılda Kaç Numara Büyür?

Çocukların oldukça hızlı büyüme ve gelişme dönemlerinde her üç ve dört ayda yeni bir ayakkabıya ihtiyaç olmaktadır. Tabii ki her çocuğun gelişimi zamanı farklılık göstermektedir. On altı, on yedinci ay altında çocukların, ayak numaraları iki ayda bir numara bazen ise iki numara büyümektedir. Her çocuğun ayakkabı numarası yıldan yıla farklılık göstermektedir.

 

 On altı ve yirmi dört aylarında ayak numaraları üç ayda bir iki numara büyümektedir. Yirmi dört ve otuz altı aylarında ayakları dört ayda bir iki numara birden büyümektedir. Son derece kaliteli ve konforlu çocuk ayakkabıların adresi nubebe.com.tr/ olmaktadır.

 

 Gelişim Sürecinde Ayakkabı Seçiminin Önemi Nedir?

 

 Çocuklar gelişim süreci boyunca sık sık ayakkabı değiştirmektedir. Hızlı ve çabuk gelişmelerinden dolayı çocuk ayakları sürekli büyümektedir. Bu yüzden çocuk ayakkabısı seçimleri oldukça büyük önem taşımaktadır.

 

 Doğru ayakkabı tercihleri ile çocuğunuzun ayak sağlığını en iyi şekilde korumak oldukça sizin elinizde. Ayak sağlığı gibi sorunların oluşmaması için ayakkabı seçimi oldukça önemlidir. Anne ve babalar ayakkabı seçimi konusunda oldukça fazla hassas davranmaktadır.

 

 Doğru Ayakkabı Seçimi Nedir?

 

 Çocuklar yürümeye geçiş zamanlarında ve ilerleme zamanlarında sinir gelişimlerinin en önemli zamanlarından olmaktadır. İki ayağı üzerinde düzgün ve dengede duran, çevresini fazlası ile merak edip tanımaya çalışan çocuğunuza en iyi çocuk ayakkabısı seçimleri yapılmaktadır.

 

 Doğru ve kaliteli bir ayakkabı seçimi onun hem ayak sağlığını, hem de gelişimini sağlayarak beden sağlığını koruyacaktır. Sağlığı koruyan bütün ayakkabı modelleri ve çeşitleri nubebe.com.tr/ adresinde güvenli bir şekilde bulabilirsiniz.

 

 Yürümenin Aşamaları Nelerdir?

 

 Çocuklarda yürümenin aşamalarını sıralamak oldukça mümkündür. Emekleme, sarsak yürüme, güvenli yürüme, düztaban yürüme gibi birçok yöntemleri bulunmaktadır. Ayakkabı özelliklerinin, çeşitlerinin çocuk gelişimin de oldukça etkisi bulunmaktadır.

 

 Tüm bu şekildeki basamaklarında zamanla düzenli olarak yapabilecekleri şekilde tümüne kolayca cevap vermesi beklenmektedir. Doğru ayakkabı modelleri ve seçimleri için ilk adresiniz nubebe.com.tr/ olması daima size kaliteli sonuçlar sunmaktadır.

 

 Doğru Zamanda Doğru Seçimler Nasıl Olmalıdır?

 

 Ayakkabı seçerken çocukların istekleri sırasında ve tercihinde kesinlikle kafanızın karışmasına dikkat edilmelidir. Sadece çocuk ayakkabısı modelleri ve tarzları hoşuna gittiği için kendisine uygun olmayan ayakkabıyı almayın.

 

 Ayakkabı modellerini çocuklarınızın beğenmesi de oldukça önemli fakat ne amaçla aldığınız da oldukça önemlidir. Ve hangi mevsimde ve hangi mevsime uyum sağladığı oldukça önemli olmaktadır. Ama hiç bir zaman ayakkabıları eskitecek kadar fazla kullanmaları mümkün olmayacaktır.

 

 Ayakkabı Boyu Nasıl Bulunur?

 

 Çocuklarda doğru ayakkabı numarası seçerken çocuk ayakları oldukça fazla dikkate alınmalıdır. Ayakkabı boyunu ve modelini bulmak için mümkün oldukça doğru ayakkabı numarası seçilmelidir. Öncelikle ayakkabı alırken doğru, rahat seçimler yapılmalıdır. Bu seçimlerden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz.

- Topukları sert olmalıdır. Her tarafından bastırdığınızda kesinlikle içeri göçmemelidir.

- Parmak kısmı oldukça fazla esnek olmalıdır. Uç kısmını kıvırdığınızda aynı yürürken çocuklarda olduğu gibi esnemektedir.

- Ayakkabının orta bölgesi esnek yapıda olmalıdır. Ayakkabıyı ortadan kırıldığında herhangi bir katlamaya çalıştığınızda bükülmemelidir.

- İki yaşından önce mutlaka çocuklarda her dört ayda 2 numara büyümektedir. 2 yaşından sonra ise çocuk ayakları 6 ayda bir 2 numara fazlası ile büyümektedir. Birkaç yıl giyer mantığı hiç bir şekilde düşünülmemelidir.

 

 Ayakkabı Her İki Ayakta da Denenmeli midir?

 

 Her insanda nerede ise ayaklardan biri diğer ayağa göre büyük olmaktadır. Bu yüzden ayakkabı seçerken ve alırken mutlaka her iki ayağa da giydirilmelidir. Gün içinde yoğun ve hareketli tempo için de ayaklar şişmektedir. Bu zamanlarda ayakkabı alırken oldukça dikkat edilmektedir.

 

 Ayakkabı Seçimlerinde Rahatlığın Önemi Nedir?

 

 Ayakkabı alırken en çok rahatlığı ve sağlıklı olması göz önünde tutulmalıdır. Topuk kısmının sert olması oldukça önemlidir. İki parmak arasında sürtme ve ezilme gibi ayakkabının parmak kısımlarında katlanma sorunlarına dikkat edilmelidir.

 

 Giydikçe Açılır mı Ayakkabılar?

 

 Çocuklarınıza ayakkabı seçerken ve alırken mutlaka ayak parmaklarının boyuna ve duruşuna bakılmaktadır. Aksi takdirde sıkıntılı sorunlar ortaya çıkmaktadır. Ayaklarını sıkma, sürtme gibi. Düzenli bir şekilde giyim iyice kontrol edilmelidir ayak sağlığı açısından. Dar olmaması oldukça önemli olmaktadır. Fakat giydikçe açılır gibi sorunlar kesinlikle olmamalıdır.

 

 Önü dar olan ayakkabılar çocuklarda sağlık sorunları oluşturacaktır. Ayak tırnak batmalarına özellikle sebep olabilmektedir. Ayağın şekline ve doğal yapısına en uygun ayakkabı seçilmektedir. Her konuda dış etkenlerden koruyabilecek yapıya ve esnek ayakkabı tercihi yapılmaktadır.

 

 Giyilen ayakkabı mutlaka ayağa tam olarak oturması oldukça önemli olmaktadır. Son derece kaliteli işçilik ve kaliteli ayakkabıların tek adresi nubebe.com.tr/ olmaktadır. Aradığınız her çeşit ayakkabı modelleri ve çeşitleri bulabileceğiniz tek yer olmaktadır.

 

 Kaç Yaşından Sonra Düztaban Olduğu Anlaşılır?

 

 Aileleri en çok endişelendiren diğer önemli bir nokta da düz tabanlı olunmasıdır. İki yaşına kadar özellikle çocuklarda yağ dokusu oldukça fazla olduğu için bütün çocuklar düz tabanlı olmaktadır. Ciddi anlamda düz tabanlı olduğunu anlamak için 8 yaşına kadar hatta on yaşına kadar beklenmesi oldukça sağlıklı olmaktadır.

Etiketler: Çocuk Ayak Sağlığı
Mart 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR