İlk Adım Ayakkabısı Kullanmaya Ne Zaman Başlanması Gerekir?

İlk Adım Ayakkabısı Kullanmaya Ne Zaman Başlanması Gerekir?

İlk Adım Ayakkabısı Nedir?

Uzun bir süre merakla dünyaya gelmesini beklediğimiz mucizemiz nihayet doğdu, 9-10 kadar anne-baba kucağında günlerini konfor içinde geçirdi :) Artık hareketlenmeler, tutunarak adım atmalar, cesareti toplayıp emekledikleri yerden ayağa kalkmalar da başladıysa ilk adım ayakkabısı almanın işte tam zamanı!

 

Neden mi? Şöyle ki; ortopedistlerin yaptığı araştırmalar ve klinik çalışmalar neticesinde ayağa kalkan bebeklere bilekten destekli ve esnek tabanlı ilk adım ayakkabıları giydirilmesi; bu özelliğe sahip olmayan ayakkabıların giydirilmesi veya hiç ayakkabı giydirilmemesi durumundan yürüme sürecini daha fazla desteklediği ortaya çıkmıştır. Bilekten destekli ilk adım ayakkabısı bebeklerde zayıf olan ayak bilek eklemlerini kuvvetlendirerek onlara ekstra bir güç ve cesaret sağlar. Böylece yere düz basabilen bir bebek çok daha rahat bir şekilde dengede durarak minimum düşüşle ilk yürüme serüvenini tamamlar. 

 

Ayakkabı tabanının esnekliği, bebeklere oturur pozisyondan ayağa kalkerken bileklerini kırmada yardımcı olurken, adım atarken de çıplak ayakla yürüyormuş hissi verir. Böylece ayağındaki yeni yeni anlamlandırmaya başladığı materyal ile bir bağ oluşur, ayakkabı ile çok daha rahat yürüyüşler yapabilir.

 

Bebeklerin narin ciltleri terden ve havasızlıktan ötürü yetişkinlere göre daha fazla etkilenir ve onu rahatsız eder. Terleyen ve havasız kalan ayaklarda bakteri üremesi artar, kızarıklık, koku ve bebeklerde huzursuzluk yapar. Bunların önüne geçmek için ayakkabılarda kullanılan materyal çok daha fazla öneme sahip olur. Bir ilk adım ayakkabısının olmazsa olmaz özelliği kesinlikle hakiki deriden imal edilmesi diyebiliriz. Hakiki deri ayakkabılar doğal malzemeden üretildiği için ayakların hava almasına yarar ve dolayısıyla hiçbir zaman terletmez. Tabii iç astar, taban astarı ve dış derinin hepsinin de yumuşak, esnek ve ince yapıda olması beklenir. Nubebe Çocuk Ayakkabıları olarak yıllardır tam da aranan ilk adım ayakkabıları üretmekte ve sağlıklı ayağa sahip bebekler yetiştirmekteyiz.

 

Bebekler İçin Yürüyüş Ayakkabısı Seçerken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

İlk Adım Ayakkabılarının İçinin ve Dışının Hakiki Deriden Oluşması,

İlk Adım Ayakkabılarının Bilek Kısmının Aşil Kemiğini Saracak Sertlikte Olması,

Tabanının Esnek ve Nispeten Yumuşak Olması;

İçerisinde Ayak Çukurunu Dolduran 6 mm'lik Ortopedik Pedin Bulunması,

Bebeklerin Hareket Kabiliyetlerini Kısıtlamayacak Hafiflikte Olması,

Narin Ayakları Dış Etkenlerden (Sıcak, soğuk, taş, beton, vs.) Koruyan Yapıda Olması Gerekir.

İlk Adım Ayakkabısı Kullanmaya Ne Zaman Başlanması Gerekir?

Bebeklerin ayağa kalkmaya başlamasından itibaren ilk adım ayakkabısı kullanılması önerilir. Bunun en büyük nedeni, henüz yeni doğrulmuş bir bebeğin dengesini sağlamakta zorlanması neticesinde düşme riski çok fazladır ve bilekten saran ilk adım ayakkabıları bebekleri dengede tutarak düşmelerine engel olur. Bu da bebeklerde öz güven artışı ile cesaret bularak yürümeyi hızlandırması ile sonuçlanır. Yapılan araştırmalar, ayakkabı kullanarak ilk adımlarını atan bebeklerin ayakkabı kullanmadan adım atan bebeklere göre daha hızlı yürüme serüvenine başladığını göstermiştir. Ayrıca ortopedistler de muhtelif taban rahatsızlıkları, bilek kaslarının gelişmesi ve bebeğin fiziksel hareketliliği için bilekten destekli, ortopedik özelliğe sahip ve bebeklerin ayaklarını yormayan ayakkabılar ile yürümelerini önermektedir.

İlk Adım Ayakkabısında 60 Yıllık Tecrübe…

 

Sadece çocuk ve bebek ayakkabısı üretip satan markamız uzmanların tavsiyeleri ile AR-GE yatırımlarına öncelik verip, sağlıklı ayaklar için çalışmalarını sürdürmektedir. Bebeklerimizin sağlıklı bir gelişim süreci için mutlaka alanında uzman hekimlerin görüşü alınmalı, eski ebeveynlerin tecrübeleri ile harmanlanıp uygulamaya geçilmelidir. 60 seneyi aşkın bebek büyüten firmamız şimdi ilk müşterilerinin torunlarını giydirmektedir. İlk günkü heyecanımıza, 60 yıllık deneyimimizi katarak yeni nesiller büyütmeye devam edeceğiz.

Etiketler: İlk Adım Ayakkabısı
Eylül 16, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR