Kaç Yaş Kaç Numara Ayakkabı Giyer?

Kaç Yaş Kaç Numara Ayakkabı Giyer?

Kaç Yaş Kaç Numara Ayakkabı Giyer?

Doğumundan itibaren minik yavruların farklı ay ve yaş kriterlerine göre ayakları genişler ve büyür. Buna uygun şekilde doğru ayakkabı seçimi yapmak ise büyük öneme sahip. Onların gelişim sürecinde sağlıklı şekilde ayaklarının korunabilmesi için uyumlu numara üzerinden tercih yapılması gerekmektedir. Bu durum hem bebekler hem de çocuk ayakkabıları konusunda geçerlidir.

 

 Elbette çocukların yaşının yanı sıra fiziksel yapısına bağlı olarak da doğru tercih yapılması gerekir. Tüm bunların dışında ayakkabı çeşitlerinin kaliteli olması, esnek tasarım ile şık görünüme sahip olması da ayrıca önemlidir. Minik yavruların hassas ayaklarını dış etkilere karşı en iyi şekilde koruyacak modeller arasında tercih yapılmalıdır.

 

 Bebek ve Çocuklar İçin Ayakkabı Numaraları

 

 Yaş ile beraber ay üzerinden ele alınmak suretiyle bebek ayakkabıları üzerinden tercih gerçekleştirilmektedir. Bu durum belirli ay aralıkları kapsamında ele alınır ve bunu uygun şekilde minik yavrular için ayakkabı seçimi yapılır. Çünkü bu ay aralık döneminde aynı zamanda bebeklerin ayakları cm uzunluğu üzerinden ele alınarak hesap doğrultusunda değerlendirilir.

 

 - Bebeklerin ayakları 6 ile 12 ay arasında 12 cm'ye ulaşır. Bu durumlarda ayakkabı numaraları 19 ile 20 arasındadır.

 

 - 12 ile 18 ay arasında ise ayakları 14 cm'ye ulaşır. Böyle durumlarda Ayakkabı numaraları 21 ve 22 olarak öne çıkar.

 

 - 17 ila 28 ay arasında ise 15 cm'ye uzanır. Böyle durumlarda ise ayakkabı numaraları 23 ile 24 şeklinde ifade edilmektedir.

 

 Bu şekilde yukarıda verilen ay aralığına bağlı olarak bebekler ve çocuklar için ayakkabı numaraları tercih edilebilir. Bu numaralar üzerinden elbette bebeklerin ayaklarını uygun olarak denemeler yapmak önemlidir. Çünkü bebeklerin doğumdan itibaren kilosu ve boyu ile birlikte fiziksel gelişimi farklılık yaratabilir. O yüzden ayakkabı alırken bu kritere dikkat etmek çok önemlidir.

 

 Çocuk Ayakkabı Seçimi

 

 Genel çerçevede çocuk ayakkabıları seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken birçok farklı kriter bulunmaktadır. Özellikle bu kriterler çocukların ayak ve boy genişliğine bağlı olarak ön plana çıkar.

 

 - Öncelikle ayakkabı seçiminde ölçüm ele alınmalıdır. Bu kapsamda en uzun parmağa göre ayakkabı seçim yapılması öne çıkar.

 - Ayağın tarak bölümü ayakkabıya tam olarak oturmalıdır.

 - Ayakkabılar çocukların ayak bileğini tam olarak sarmalıdır.

 - Ayakkabının ön kısmı bükülebilir olmalıdır.

 - Ayakkabı ne çok sert ne de yumuşak olmalıdır.

 - Dayanıklı ve kaliteli malzeme yapısına sahip olması gerekir.

 - Çocukların beğeneceği türden onların isteğine göre şık bir tasarıma sahip olmalıdır.

 

 Genel çerçevede yukarıdaki kriterleri ele alınarak çocuklar için doğru ayakkabı seçimi sağlanabilir. Önemli olan onların uzun vadede sağlıklı şekilde kullanabilmesidir. Çünkü ayakkabıların dış etkiye karşı çocukları koruması, ayaklarını terletmemesi ve esnek yapısı altında sıkmaması gerekir.

 

 Bebek Ayakkabı Seçimi

 

 Yenidoğan itibariyle bebekler için farklı aylara göre bebek ayakkabı seçimi çok önemlidir. Onların bu dönemki hassas ayaklarının sağlıklı şekilde gelişim göstermesi için bebek ayakkabıları arasından doğru tercih yapılmalıdır. Tabii bu konuda ele alınması gereken birtakım kriterler mevcuttur.

 

 - Bebeklerin bulundukları ay aralıklarına bağlı olarak ayak uzunluklarına göre tercih yapılmalıdır.

 - Pamuklu ya da kanvas gibi doğal malzemelerden hazırlanmış ayakkabı çeşitleri tercih edilmelidir.

 - Ayakları terletecek ve mantar enfeksiyonuna sebep olacak malzemelerden uzak durulmalıdır.

 - Ayakkabıların tabanı yumuşak olmalıdır.

 - Ayakkabıların uç kısmı bükülebilir olmalıdır.

 - Bebeklerin ayak bileğini onları sıkmayacak biçimde sarmalıdır.

 - İç kısmı esnek olmalı ve yumuşak bir yapıya sahip olmalıdır.

 

 Bu gibi özellikleri ve fonksiyonel yapıları ile beraber bebekler adına ayakkabı seçimi gerçekleşebilir. Özellikle de onların ayaklarını koruyacak ve uzun vadede güvenli bir kullanım imkanı verecek ürünlerin tercihi büyük önem taşır.

 

 Yenidoğan İçin Ayakkabı Numarası

 

 Yenidoğanlar konusunda ayakkabı numarası önemli yere sahiptir. Onların hassas bedenlerini korumak ve ayaklarını korumaya alabilmek için doğru tercih yapılmalıdır. Genelde ise yeni doğanlar adına 0-6 aylık ayakkabı numaraları ön plana çıkmaktadır.

 

 Bu ay aralığına bağlı olarak tercih yapılmak suretiyle bebek ayakkabıları üzerinden seçim gerçekleşir. Bu bağlamda ise 0-6 aylık, yani yenidoğanlar için 17-18 numara ön plana çıkar. Genelde bu numaralar hem kız hem de erkek bebekler için geçerli olarak değerlendirilebilir.

 

 Onların ayaklarına uyumlu şekilde bu numaralar üzerinden farklı modeller arasından ayakkabı tercihi yapılabilir. Tabii kalitesi, tasarımı ve aynı zamanda ayakları koruyan etkisiyle birlikte seçime dikkat edilmelidir.

 

 Kaliteli ve Güvenilir Bebek ve Çocuk Ayakkabıları

 

 Hem bebekler hem de çocuklar için kaliteli ve güvenilir, doğru ayakkabı seçimi çok önemlidir. Bu konuda yaşa bağlı olarak ay kriterini göre ayakkabı numarası ön plana çıkar. Genelde çocuklar için parmak en uzun parmak ucuna denk gelecek şekilde ayakkabı tercihi önemlidir. Aynı zamanda malzemesi, kumaş yapısı, ayak bileğini sarması ile esneklik ön plana çıkar.

 

 Bu şekilde çocuk ayakkabıları arasında tercih yapılabilir. Hem bebekler hem de çocuklar için yaş aralığına uygun şekilde en kaliteli ayakkabılar kategori bünyesinde yer alıyor. Geniş ürün yelpazesi altında güvenle tercih yapabilir ve minik yavrunuzun ayaklarını koruma altına alabilirsiniz.

Etiketler: Çocuk Ayak Numarası
Temmuz 11, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR