Ev Ayakkabısı (Panduf) Nedir?

Ev Ayakkabısı (Panduf) Nedir?

Ev Ayakkabısı (Panduf) Nedir?

Dilimize İtalyanca “pantofola” yani yumuşak terlik sözünden gelen panduf; günümüzde aileler tarafından özellikle iç mekânlarda çokça tercih edilen ve ekonomik olması ile yaygın olarak satılan bir üründür. Bebeklerin 9. Aydan başlayarak ayakkabı kullanmaları gerektiğini düşünürsek çocukluk hayatları boyunca ne kadar çok ayakkabı eskiteceklerini (hatta eskimeden küçüleceklerini) hesap etmek pek de kolay olmuyor. Bu süreçte özellikle bebeklik yaşlarında ve kış mevsiminde bebeklerin en çok zaman geçirdikleri yer evler oluyor. Biz ilk adım bebeklerinin evin içinde her zaman bilekten destekli, ortopedik özelliğe sahip, içinin ve dışının tamamen hakiki deri ve ev ortamına adapte olabilecek özellikte tabana sahip ürünler giymesini tavsiye ediyoruz.

Bunun için özellikle kış sezonunda aileleri yazlık ortopedik ilk adım ayakkabılarımızı giydirilmeleri konusunda yönlendiriyoruz. Ortopedik ev ayakkabıları dediğimiz ürün grubu tam da bu oluyor. Fakat çocuklar büyüdükçe evin içerisinde ayaklarında ayakkabı tutmak istemedikleri için ürün çeşitliliği de taleplere göre evirilmiş oluyor. Bu neticede ortaya çıkan ayakkabının adı da Panduf olarak dilimize giriş yapmış oluyor.

Panduflar, hafif tabana sahip olmasından ve tamamen kumaştan üretildiği için oldukça esnek ve konforlu bir yapıdadır. Yazlık panduflar keten kumaştan üretilerek ayakların terlemesinin önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Keten kumaş daha havadar olduğu için hem yaz sıcaklarında ayaklar ferahlıyor hem de çocukların hareket kabiliyetleri sınırlandırılmamış oluyor. Kışın ise sıcak astarlı kumaş malzeme ile ayakların üşümesinin önüne geçilmiş oluyor. Günümüz şehir hayatındaki apartman dairelerinde, yerden ısıtmalı sistemlerde kalın ev ayakkabıları tercih edilmez olmuştur. Bunun için yazlık keten ayakkabılarımızın satışı 4 mevsim devam etmektedir. Alttan ısıtması olmayan evlerde, müstakil evlerde, soğuk iklimli şehirlerde kalın kumaş panduflar tercih edilmeye devam ediyor. Tüm gün ayakta kalan panduflar ne kadar havadar olursa olsun içeride ayağın nemini hapsetmekte ve terleme yapmaktadır. Bunun için günde en az 3 defa çocukların ayakkabıları çıkartılarak hava aldırılmalıdır. Böylece ayakkabı ömrü daha da uzar ve ayaklar için de daha sağlıklı bir durum oluşmuş olur.

Panduflar Çamaşır Makinesinde Yıkanabilir Mi?

Kumaş pandufların çamaşır makinesinde 40 derecenin altında yıkanmasında hiçbir sorun olmamakla birlikte bazı pandufların içleri hakiki dana deri astarından üretildiyse yıkanmamaları tavsiye olunur. Hakiki deriye su değerse yapısını kaybedebilir, ömrü kısalır. Fakat günümüzde içinin deri olduğu ev ayakkabıları sayısı maliyetten ve rekabetçi fiyat olmamasından ötürü çok azalmıştır. Bizim mağazalarımızda ve web sayfamızda satışını yaptığımız panduflar İspanyol İgor, Avusturya firması olan ve üretimi Romanya’da yapılan Superfit ve tamamen yerli üretim Dudino markası ile her bütçeye hitap eden, yüksek kaliteli ev ve kreş ayakkabılarıdır.

Panduf Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Tüm gün çocukların ayaklarını dolduracak olan pandufların seçimi çok önemli ve hassas bir konudur. Pandufları seçerken kumaş kalitesinden taban yapısına, iç malzemeden bilek kısmına kadar önem verilmelidir. Bilek kısmı çok yumuşak olmamalı, tabanı esnek ve ev ortamına uygun olmalıdır. Taban astarında akıllı taban teknolojisi kullanan igor panduflar çocukların ayak taban yapısını hafızaya alır. Böylece konfor artarken, çocukların ayaklarında tutmak istememesi durumu ortadan kalkar. Superfit panduflarda ise hem keten olanlar hem de keçe olanlar nefes alan taban teknolojisi sayesinde ferah ayakları gün boyu muhafaza eder.

Yerli üretim panduflarda ortopedik ped, bilek desteği ve esnek taban sayesinde ayak sağlığı ev ortamlarında da korunmuş olur. Markası belli olmayan, çok ucuz fiyatlı market işi panduflar tercih edilmemelidir. Unutmayın; panduf da bir ayakkabıdır ve ayakkabı ayakkabıcıdan alınır.

Kreş ve Anaokulu Ayakkabısı Nasıl Olmalıdır?

 

Anaokulu ve kreşlerde tüm gün etkinlikler yapan, oyunlar oynayan, parklarda atlayıp zıplayan ve yerlerde faaliyet yapan çocuklarımız için en doğru ayakkabı her zaman deri ver ortopedik özelliğe sahip ayakkabılardır. Fakat mevsim şartlarına göre dış mekânlarda yağmur çizmeleri, kar botları ve deri botlar tercih edilmekle birlikte iç mekânlarda ise keçe, kumaş veya deri ayakkabılar tercih ediliyor. Okulların ihtiyaç listelerinde de yağışa dayanıklı lastik botlar ve içeride terletmez-üşütmez kumaşlı ve çocukların kendi başlarına kolaylıkla giyip çıkartabilecekleri ayakkabılar yer alıyor. İgor ve Superfit panduflar da bu ihtiyaçlar doğrultusunda en uygun ürünler olarak yıllarca tarafımızca satışı yapılıyor ve %100 müşteri memnuniyeti ile bizlere geri dönüş yapılıyor. Kişisel becerilerin ve akranları ile etkileşimin çok fazla arttığı anaokulu ve kreş yaşlarında kolay giyilir ürünlerin tercih edilmesi onların özgüveni ve becerebilme duyguları için zaruri olmuştur. Bu yüzde okullar cırtlı veya fermuarlı iç mekân ayakkabıları tercih edilmesine yönlendirir.

Etiketler: Ev Ayakkabısı (Panduf) Nedir?
Eylül 16, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR