Prematüre Bebeklerde Ayakkabı Seçerken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Prematüre Bebeklerde Ayakkabı Seçerken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Prematüre Bebeklerde Ayakkabı Seçerken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Prematüre bebek, hamileliğin 9. ayı tamamlanmadan yaklaşık 3 hafta ve öncesinde dünyaya gelen bebeklere denir. Prematüre bebeklere, erken doğum sebebi ile bağışıklık sistemleri düşük olduğu için özel ilgi gösterilmesi gerekir. Bu sebeple gerek bebek hijyeni gerekse bebek ürünlerinin kaliteli olması önem arz etmektedir. Yenidoğan zamanından çocukluğa evrilen tüm süreçlerde ayak sağlığı da bir o kadar önemlidir.

 

 Prematüre Bebeklerde Ayak Sağlığının Önemi

 

 Prematüre bebekler, hesaplanandan erken dünyaya geldikleri için, gelişimlerini anne karnı dışında tamamlamaktadırlar. Sıcaklık, doğru nem dengesi, ortam koşulları gibi birçok etmen, prematüre bebeklerde özellikle dikkat edilmesi gereken hususlardır. Bununla birlikte bu yenidoğanlarda ayakkabı ve ayak sağlığı bakımı da bir hayli önemlidir.

 

 Prematüre bebekler dahil tüm yeni doğanlar için; ayakta durdukları zamana kadar ayakkabı ihtiyaçları bulunmamaktadır. Ancak ayağı sıcak tutacak kaliteli çoraplar ve prematüre bebek ayakkabısı, muhakkak tercih edilmesi gereken bebek aksesuarlarıdır.

 

 Prematüre Bebeklerde Ayakkabı Seçimi

 

 Prematüre bebeklerin ayakkabı seçimi, onların aksesuarı olarak düşünülmemelidir. Ayak sıcaklığının korunması, vücut sıcaklığının da korunması demektir. Bu sebeple bebeklere, ev içinde, hastanede ya da uyurken giydirilecek prematüre bebek ayakkabısı, ayak sıcaklığının korunmasına fayda sağlar. Prematüre bebek ayakkabısı aynı zamanda mevsimlik olarak üretildiği için; kışın sıcak yazın terletmeyen etkiye sahiptirler.

 

 Prematüre Bebek Ayakkabısı Nasıl Olmalıdır?

 

 Prematüre bebek ayakkabısı; kaliteli ve doğa dostu materyallerle üretilmiş olması gerekir. Deri ise hakiki deri, kumaş ise %100 pamuklu kumaşlar kullanılmalıdır. Bu özen, tüm bebek ayakkabıları için geçerli olmalıdır. Bu sebeple anne – babaların, bebek ayakkabısı alışverişi yaparken oldukça dikkatli olmaları gerekmektedir. Prematüre bebek ayakkabısı seçimi yaparken;

 

 Prematüre bebeklerin bir ayakkabıya ihtiyaçları yoktur. Bu ayakkabı çeşidi daha çok onları sıcak tutmak ve ayak sağlığını korumaya yönelik bir üründür. Bu sebeple prematüre bebek ayakkabısı, kaliteli olmalıdır.

 

 Bebek ayakkabısı ölçüleri, bebeğin ayağını sıkmayacak genişlikte seçilmelidir. Her ne kadar üzerlerine basmasalar bile, ayak sağlığını korumak adına esnek olması gerekir.

 

 Prematüre bebek ayakkabısının tabanı yumuşak olmalı, bebeğin ayaklarına baskı uygulamamalıdır.

 

 Ayakkabının bilek kısımlarına dikkat edilmeli, mümkünse daha pratik modeller tercih edilmelidir.

 

 Mevsimine göre tercih edilmesi gereken prematüre bebek ayakkabıları, makinede yıkanabilir özellikte olmalıdır.

 

 Prematüre bebek ayakkabısı seçimi, ortopedik seçimlerden yapılmalıdır. Bebeğin üstüne basmadığı düşünülse de ortopedik bir ayakkabı seçimi, ayak yapısının sağlığı için de önemlidir.

 

 Prematüre Bebek Ayakkabısı İle İlk Adım Ayakkabısı Farkı Nedir?

 

 prematüre bebek ayakkabısı, yenidoğanlara özel üretilmiş ayakkabılardır. Ancak ilk adım ayakkabıları, bebeklerin ayaklandığı günden itibaren evde ya da dışarıda giyimine olanak sağlayan ve ona göre üretilen ayakkabı modelleridir. İlk adım ayakkabılarının prematüre bebek ayakkabılarından farkı;

 

 İlk adım ayakkabıları, bebeğin ayaklandığı günden itibaren giyilmesine yönelik tasarlanmıştır.

 

 Ayak tabanlarında, bebek ayağının ölçülerini hafızaya alan bir metotla üretilmişlerdir.

 

 Tabanları esnek, yumuşak ve yürümeye uyumludur.

 

 Bebeğin ayak hareketliliğini kısıtlamayan bir ergonomidedir.

 

 Fiziksel dış etkenlerden ve darbelerden koruyacak sağlamlıktadır.

 

 Özellikle bilekten destekli modeller, ilk adım ayakkabısında öne çıkmaktadır. Bunun nedeni, ayak tabanının bilek kısmından destek alarak, yere basan yüzey alanını rahatlatmasıdır.

 

 Prematüre Bebek Ayakkabıları Makinede Yıkanır mı?

 

 Prematüre dahil tüm bebek ayakkabısı modellerinin, pratik, hijyenik ve temiz içerikli olması gerekmektedir. Bununla birlikte deri modeller hariç, bebek ayakkabıları 30 C ile 40 C sıcaklıklarda rahatlıkla yıkanabilmektedirler. Deri ayakkabılar, özel üretim ayakkabılar olmalarından ötürü su ile temaslarından kaçınılması gerekir.

 

 Deri ayakkabı bakımı, havalandırılarak ve ıslak bir bezle temizlenerek yapılmalıdır. Bunun dışında Nu Bebe tarafından satıla sunulan tüm prematüre ve diğer bebek ayakkabıları rahatlıkla çamaşır makinesinde yıkamaya uygun olarak üretilmişlerdir.

 

 Prematüre Bebek Ayakkabısı Ne Zaman Giydirilmelidir?

 

 Prematüre bebek ayakkabıları, tamamen bebeğin sağlığı ve gelişimine katkı sağlamak amacıyla üretilen ayakkabılardır. Bu sebeple anne babaların tercihine bırakılmıştır. Ancak uzmanlar tarafından özellikle prematüre bakımını üst düzeyde gerçekleştirmek gerektiği için, yumuşak ve sıcak tutan prematüre ayakkabı seçimi önerilmektedir.

 

 Prematüre Bebek Ayakkabısının Faydaları Nelerdir?

 

 Bebeklerin ayaklarını sıcak tutmaya yarar.

 

 Ayak gelişimine katkı sağlar.

 

 Yumuşak tabanı ve iç yapısı sayesinde vücutla ergonomik bir uyum içindedir.

 

 Bebek aksesuarına düşkün ebeveynler tarafından tercih edilebilir.

 

 İlerleyen yaşlarda ilk adım bebek ayakkabısı modellerine geçişi kolaylaştırır.

 

 Prematüre Bebek Ayakkabısından İlk Adım Ayakkabısına Geçiş

 

 Artık bebeğiniz büyüdü, ayaklandı ve ilk adımlarını atmaya hazır. O şahane dönemlere eşlik eden en büyük yardımcı ilk adım ayakkabıları için zaman gelmiş demektir. Hem ev içi hem de dışarısı için özel olarak üretilen ilk adım ayakkabıları, bebekler için titizlikle seçilmesi gereken en önemli aksesuarlardır. Sağlıklı adımlar, eklem ve kemik bütünlüğü için doğru bir ilk adım ayakkabısı seçilmesi önemlidir. İlk adım ayakkabısı seçerken ebeveynlerin yaptığı 2 hata bulunmaktadır;

 

 Ya çok büyük (bebeğin ayağı rahat etsin mantığıyla)

 

 Ya çok küçük (ayakkabı ayağını sarsın mantığıyla)

 

 Alışveriş yapılır. Bunlar doğru kararlar olmamakla birlikte, bebeğin ayak gelişimini olumsuz etkileyen en önemli faktörlerdir. Ayakkabı seçimi, bebeğin ayak ölçüsü alınarak, tam kararında bir numara ile başlamaktır.

 

 Evet bebeklerin ayakları hızlı bir şekilde büyür. Ancak bu, bebeğin ayağına uymayan ayakkabılar giydirmek demek değildir. Doğru ayak ölçüsü ile kaliteli bir prematüre ve ilk adım ayakkabısı, bebek gelişimine önemli katkılar sağlar.

Etiketler: Bebek Ayakkabısı
Mart 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR